Weet hoe boeven denken

Geplaatst door | 18 Jun 2012

Weet hoe boeven denken

Als u bedenkt hoe boeven denken, is het uitstekend mogelijk om ervoor te zorgen dat de kans op een inbraak zo klein mogelijk wordt. Hierbij is het natuurlijk verstandig om een alarmsysteem aan te schaffen, aangezien dat ervoor zorgt dat inbrekers niet op hun gemak aan de slag kunnen gaan. Kies daarbij wel altijd voor een professioneel systeem, aangezien boeven er anders mee om weten te gaan en het uit kunnen schakelen. Met een goed alarmsysteem neemt u een belangrijke maatregel om de schade bij een inbraak zoveel mogelijk te beperken.

 

Lawaai maken

Daarnaast is het verstandig om zoveel mogelijk lawaai te maken, op het moment dat er sprake is van een inbraak. Inbrekers houden daar niet van, aangezien het ervoor zal zorgen dat er meer mensen gewaarschuwd worden, waardoor de pakkans groter wordt. Onder andere een hond kan hierbij helpen, mits deze hard blaft. Het is dan ook onverstandig om een bord met ‘hier waak ik’ op te hangen op het moment dat er geen hond is. Een inbreker zal even aankloppen om te horen of er inderdaad een hond aanwezig is. Wanneer er niet wordt geblaft is dat een teken om naar binnen te gaan.

Opruimen van dozen en verpakkingen

Ten derde is het verstandig om dozen en verpakkingen goed op te ruimen, bijvoorbeeld wanneer u net een nieuwe computer of een televisie heeft aangeschaft. Zodra deze dozen voor de deur liggen weet een inbreker dat er wat te halen valt en zal men dus sneller naar binnen gaan. Door ervoor te zorgen dat alles goed is opgeruimd geeft u als het ware geen signaal dat er wat te halen valt, waardoor de kans op een inbraak kleiner is.

Tip: Zorg er daarnaast voor dat een inbreker de vuilcontainer niet als een trap kan gebruiken, door deze vast of zelfs binnen te plaatsen.