Zelf.nl houdt premie opstalverzekering gelijk

Geplaatst door | 3 Jun 2012

Zelf.nl houdt premie opstalverzekering gelijk

Zelf.nl is een van de weinige verzekeraars die ervoor heeft gekozen om de premies voor de opstalverzekeringen niet te verhogen. Veel van de andere verzekeraars doen dit wel, omdat zij van mening zijn dat er sprake is geweest van extreem weer. Verzekeraar Centraal Beheer Achmea heeft er bijvoorbeeld voor gekozen om de premie met 15% te verhogen en op die manier voor behoorlijk wat aanvullende kosten te zorgen. Zelf.nl ziet geen noodzaak om dit ook te doen en zorgt er op die manier voor dat klanten nog altijd hetzelfde bedrag per maand of per jaar betalen.

 

Flinke verhogingen premies

Een verhoging van 15% van de premie kan flink in de papieren lopen. Dit kan consumenten zomaar een paar tientjes per jaar, of zelfs 100 euro per jaar extra kosten. Het grote nadeel daarvan is dat men meer gaat betalen voor de premie, terwijl men er aan de andere kant niets extra voor terug zal krijgen. Bovendien verwacht men in de toekomst nog meer ‘extreem’ weer en is de kans groot dat ook andere verzekeraars het voorbeeld zullen volgen. Zelf.nl wil echter graag aangeven dat dit niet het geval zal zijn bij deze verzekeraar.

Zelf.nl houdt de premies gelijk

De premies stijgen als het gevolg van een grotere hoeveelheid schade aan huizen, die onder de opstalverzekering valt. Op het moment dat een verzekeraar meer uit dient te keren aan kosten, dan dat er aan premie binnenkomt ontstaat er een probleem. Om dit probleem op te vangen kiezen de verzekeraars er over het algemeen voor om de premie te verhogen en de klant er op die manier voor op te laten draaien. Zelf.nl heeft echter nog geen last van het ‘extreme’ weer, waardoor het niet nodig is om de premie te verhogen en de consumenten daarmee op kosten te jagen.